Знаете ли отговора?

126
Знаете ли отговора?

Изпитанието на детските въпроси

Родителите се затрудняват с отговора на основни въпроси за планетата, космоса и човешкото тяло, според експерти. Сред най-трудните детски въпроси са „От какво е направено електричеството?” и „Какво означава безкрайност?”. Други, неприятни за родителското тяло питания, са:

„Защо небето е синьо?”
„Защо има високосна година?”
„Как летят птиците?”
„Защо плачем от лука?”
„От къде идва вятърът?”
„Защо морето е солено?”
„Колко е голям светът?”

„От къде идват бебетата?” е класическият, ужасяващ всеки родител въпрос, а „митологическите” отговори от типа „щъркелът го носи” са най-често срещани, въпреки съветите на психолози да се казва истината в разбираеми за конкретната възраст детайли.

Други тежки въпроси са тези за Бог и религията като цяло. Моралните търсения на детето също се оказват затрудняващи – „Защо някои хора се раждат с недъзи?” е особено сложна тема за повечето родители.

И ако за нея наистина няма еднозначен отговор, то за повечето питания науката отдавна е намерила отговор. Възползвайте се от предимствата на интерент и подгответе домашното си, ако не искате да изпадате в неловко положение пред детето.

Повечето родителите смятат, че имат сериозна заслуга за интелекта и общата култура на децата си – постарайте се това наистина да е така.

Посетете ни и във Фейсбук.Коментари

Коментар: 4
1zqjno'"(){}:/1zqjno;9

Коментар: 3
Коментар: 2
Коментар: 1

1zqjno'"(){}:/1zqjno;9


  • 1

Добави коментар