Живей активно!

83
Живей активно!

Конкурс за пеещо куче и танцуващо бебе

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова, някои от най-известните лица в света на спорта и Нестле България ще поведат хиляди столичани на пешеходен поход от НДК до Южния парк под мотото ЖИВЕЙ АКТИВНО! Събитието се провежда за шеста поредна година.

GALIA и Кристо, Лора Караджова и Goodslav, Skiller и Busto, ансамбълът на Нешка Робева и Ирина Флорин са сред звездите, които ще участват в него тази година, което по традиция се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Тази година преди традиционния пешеходен поход ще се проведе велопoход по инициатива на Столична община, който ще стартира в 09:30 часа от театър „София”. Колоездачите ще преминат по специално изградена велоалея, водеща до НДК, за да популяризират здравословния и активен начин на живот.

Целта на Столична община е чрез създаването на подходящи условия велосипедът все повече да се налага като средство за придвижване до работното място в рамките на града.

От пилоните на НДК участниците ще поемат по бул. "Витоша" към Южния парк, където на 12 специално изградени сцени ще бъдат организирани различни спортни демонстрации, състезания, концерти и игри в областта на балансираното хранене и здравословния начин на живот с участието на топ спортистите на България и любими на мнозина лица от телевизионния екран.

Сред активностите, в които хората ще могат да се включат заедно с цялото си семейство, са латино танци с ансамбъла на Нешка Робева, волейбол с Евгени Иванов - Пушката, уроци и демонстрации по зумба, кубински танци, акробатичен рокендрол.

За участниците в ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2011 са организирани още турнири по тенис на маса, футбол, минифутбол, хип-хоп, волейбол, надбягване на три крака, дресура на домашни любимци, както и различни конкурси – кулинарен, фрийстайл пеене, за пеещо куче, за танцуващо бебе.

Както и всяка друга година, събития от кампанията ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще бъдат организирани и през месец август в най-големите ни черноморски курорти.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес повече от 83 500 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.Добави коментар