Жените не харесват...

200
Жените не харесват...

...щастливи мъже

Жените са привлечени най-малко от усмихнати мъже и вместо това предпочитат горделиви и властни или мрачни и срамежливи, сочи ново проучване на университета в Британска Колумбия. За разлика от тях, мъжете са привлечени най-много от дами, които изглеждат щастливи, а най-малко им харесват горделиви или самонадеяни момичета.

С това изследване, което за първи път показва значителна разлика между половете относно привлекателността на усмивките, донякъде обяснява трайната слава на "лошите момчета" .

"Докато показването на щастливо лице се смята за съществено при общуването между приятели, например, върху сексуалното привличане то не оказва такъв положителен ефект. Това изследване доказва, че мъжете и жените реагират много различно на проявите на емоция, включително на усмивките", обяснява ръководителката на екипа от учени проф. Джесика Трейси.

По думите й над 1000 души са участвали в изследването, като са оценявали сексуалната привлекателност, лъхаща от стотици снимки на представители на противоположния пол. Те включвали универсални прояви на щастие (широки усмивки), гордост (вдигната глава, изпъчени напред гърди) и срамежливост (наведени глави, отклонен поглед).

Учените установили, че жените са по-малко привлечени от усмихнати, щастливи мъже, за разлика от силния пол, който е привлечен най-силно от жени, изглеждащи щастливи.Добави коментар