Жълтото в дома ни

366
Жълтото в дома ни

Идеално за детска стая

Жълтото в интериора е често срещано. Ако харесвате жълтия цвят и искате той да присъства в дома ви, вижте следните съвети, с които не е лошо да се съобразите при обзавеждането на мястото за живеене, пише woman.bg.

Дизайнерите не препоръчват да използвате жълтия цвят върху големи повърхности. Например подове, стени, тавани или плочки за бани.

Когато е в такива големи количество, жълтото ще е прекалено натрапващо. И в определени моменти може да дразни очите ви.Интериорните специалисти също така съветват да добавите жълтия цвят, например, във вид на аксесоари или пък щрихи в отделни мебели.

Примери: в кухнята може да са жълти пердетата, жълти да са съдовете за хранене, абажурът, салфетките, столовете, декоративните възглавнички на дивана, кърпите за ръце...

Кухнята в жълт цвят безусловно би изглеждала топла и уютна. На фона на този цвят апетитът на гостите ви ще е по-силен от всякога. Този цвят приповдига настроението и зарежда с енергия.

Ако направите хола си твърде жълт, ще изглежда твърде "топло". Ярката атмосфера постоянно ще ви привлича вниманието, няма да можете да се съсредоточите върху занимание като четенето, например. Ще ви бъде трудно също така да гледате телевизия или да работите.Детската стая в жълто е чудесна. Жълтото е най-яркият, топъл и жизнерадостен цвят за детска стая и малчуганите го обичат. Жълтото стимулира тяхната активност, общителност и им помага да бъдат във физически тонус.

Жълтият цвят е пълноценен за развитието на децата, като стимулира интелектуалните функции и е удобен цвят за оформяне на учебния кът.За спалнята жълтият цвят не е подходящ. Тъй като е твърде ярък и възбуждащ сетивата, няма да ви позволи да се отпуснете и да почивате. Ако все пак търсите слънчеви цветове и топлина, купете си жълто на цвят спално бельо или няколко възглавници. Те ще ви дарят с търсеното настроение.

Дизайнерите казват, че в затворено пространство, като банята, жълтият цвят е опасен. Има опасност да ви се завие свят и дори да ви призлее. Ако го ограничите до аксесоарите, банята ви ще стане по-топла на вид, а сутрин очите ви ще има в какво да се съсредоточат.Добави коментар