Защо след секс разкриваме и най-големите си тайни…

143
Защо след секс разкриваме и най-големите си тайни…

Учените обясняват с прости думи

Учени публикуваха резултатите от свое изследване, озаглавено „Сексът развързва езика ни“. В следващите редове ще разберете защо след секс имаме нужда да разказваме на партньора/партньорката за себе си.

Целта на изследването на американските учени била да разберат защо след секс хората стават по-откровени и с дори с желание споделят своите преживявания и най-големи тайни… В рамките на изясняването на този въпрос са били взети предвид двойки в дългогодишни отношения, а също така случайни връзки.

Изследването показало, че хората стават по-емоционално отворени, дори мислейки само за секс.

Учените са провели ред експерименти, в хода на които са подложили доброволците на въздействието на сексуални стимули, като например гледане на еротични сцени от филми, след което са ги помолили да разкажат нещо интимно за себе си на непознат човек от противоположния пол с помощта на текстово съобщения или в лична среща.

Така изследователите установили, че групата от доброволци, която била подложена на сексуални стимули, по-охотно споделяла своите тайни, отколкото друга група, на която не й било въздействано от сексуален характер.

Какви са причините за този резултат?

Активирането на сексуалната система спомага за самоотварянето, което предразполага към сближаването с потенциален партньор. Самоотварянето на свой ред впоследствие засилва желанието да бъдем с този човек и да развием отношенията си с него, пишат авторите на изследването.

Става дума за еволюционен механизъм, който кара човека да създава здрава връзка с партньора, грижейки се за благополучието на бъдещото потомство.Добави коментар