Защо си струва да правите секс по разписание

6390
Защо си струва да правите секс по разписание

4 убеждаващи довода в полза на спазването на график!

С напредването на възрастта разбираме, че тийнейджърската възраст никак не най-сложна по отношение на отношенията между двата пола.

Какво да кажем за брака, в който понякога партньорите силно се отдалечават един от друг. Сексът е равностоен на скука и се случва толкова рядко, че дори е досаден.

Медицинският експерт Даря Лонг Гилеспи споделя няколко свои разсъждения по повод наближаващия празник Деня на Св. Валентин. Тя е категорична, че двойките трябва да правят секс по разписание!

Планирането на секса е като звънец, който ви припомня, че има нещо друго извън ежедневните задачи и отговорности. В този смисъл то е напълно логично. Предлагаме ви да прочетете 4-те причини на Даря за секс по разписание:

1. Отлагането на секса с партньора, докато „се появи желание” е противно на биологическите потребности

Идеята за спонтанност не е научнообусловена. Това означава, че трябва да проявите сила на волята и да настроите организма си към движение. Не е толкова трудно. Оказва се, че самият физически акт е напълно достатъчно, за да се настроите психологически.

2. Започнете да планирате секса веднъж седмично

Изследвания сочат, че сексът веднъж седмично подобрява общото удовлетворение в отношенията между двама души. И така, вземете календара в ръце и отбележете ден и час. Очакването за насрочената среща допълнително ще ви помогне да се настроите.

Няколко странни факта за любовта

3. Сега, когато вече знаете, че секс ще има, помислете как да го разнообразите

Подобно на храненето, сексът се нуждае от разнообразие. Сексът, който позволява да развинтите фантазията си, е добре дошъл. Освен това можете да играете със сетивата – зрени, слух, обоняние, вкус и т.н.

4. Най-важното – очакването да ви дойде настроението може да доведе до продължителен застой в отношенията

Според специалисти сексът поражда още секс.Добави коментар