Защо нюйоркчани ходят на психолог при... 11-годишно момче?

100
Защо нюйоркчани ходят на психолог при... 11-годишно момче?

Срещу два долара на сеанс

Чиро Ортиз не е типичният психотерапевт. Докато някои вземат стотици долари на сеанс, една консултация при него струва само два долара. Кабинетът му се намира в метрото и има доста ограничено работно време - от 12 до 14 ч в неделя. А, и споменахме ли, че той е само на 11 години?

Ортиз дори още не посещава гимназия, но вече има свой „кабинет“ на метростанция в Бруклин, Ню Йорк, и раздава съвети за подобряване на емоционалното състояние на всеки, който се нуждае от тях. Нюйоркчани се стичат към масата му, за да чуят какво има да им каже.

Родителите му Жасмин Аекитас и Адам Ортиз казват пред New York Post, че синът им, който е в шести клас, винаги е бил по-зрял от останалите деца на неговата възраст. И това, за съжаление, му спечелило известен тормоз преди няколко години.

Но вместо да превърне притеснението си в гняв, Ортиз станал дете, към което други тормозени деца се обръщат за съвет. Така той решил да предложи услугите си на по-широка аудитория, за да допринесе с нещо на обществото и да спечели малко пари.

Неотдавна Чиро опънал масата си насред спирка Бедфорд на метрото в Ню Йорк. Срещу два долара той предлага петминутни „съвети за емоционалното състояние“ на клиенти, които се нуждаят от бърза консултация. В добър ден момчето заработва около 50 долара, което не е никак лошо за неделен следобед.

Как 12-годишно дете се превърна в най-красивото момче в света В много отношения Уилям Франклин-Милър е като всяко друго 12-годишно момче: той ходи на училище, играе ръгби и се размотава с приятелите си

 

Как харчи спечелените пари? Родителите му казват, че използва голяма част от тях да купува закуски и обеди за децата в училището, които не могат да си ги позволят.

Клиентите на Ортиз се обръщат към него за съвет по всякакви въпроси - от семейни разправии до справяне със стреса, но момчето споделя пред New York Post, че най-често хората търсят услугите му заради съпротивата си към промени.

Какъв е отговорът му? „Трябва да ги приемете. Те ще се случат, винаги става така. Животът непрекъснато се променя“. Два долара, моля.

Снимки: InstagramДобави коментар