Защо двойките с дългогодишна връзка си приличат?

84
Защо двойките с дългогодишна връзка си приличат?

Повечето хора мислят, че противоположностите се привличат. Но учените са забелязали интересна закономерност във външния вид при много двойки с дългогодишна връзка

Повечето хора мислят, че противоположностите се привличат. Но учените са забелязали интересна закономерност във външния вид при много двойки с дългогодишна връзка. Те са открили, че партньорите странно си приличат - сходни черти на лицето, еднакви мимики, дори фигури.

Учени от Мичиганския университет са анализирали лицата на младоженци отпреди 25 години и лицатата им днес. Резултатите показали, че двойките наистина са започнали да си приличат, съобщава Дарик радио.

Според учените по-възрастните двойки постепенно започват да си приличат, защото хората с тясна връзка помежду си са склонни да имитират несъзнателно изражението на другия. Близкият контакт кара хората да повтарят мимиките на другия, което с течение на времето образува едни и същи бръчки на лицата на партньорите. Еднаквият начин на живот и споделеният опит също се отразяват на лицето и фигурата.

Най-важен обаче се оказва стремежът към собствената ни ДНК - повечето от нас са привлечени от хора, които изглеждат като самите нас. Изводът е, че просто си приличаме от самото начало.

Добави коментар