Защо да спим на отворен прозорец

207
Защо да спим на отворен прозорец

Липсата на вентилация води до натрупване на въглероден диоксид в спалнята, в резултат на дишането

Ако имате проблем със заспиването, помислете да отворите прозореца или поне вратата на спалнята си към друга част от жилището, препоръчват специалисти, цитирани от dir.bg.

Това ще помогне въздухът в помещението да циркулира и ще подобри качеството на съня ви. Така човек спи спокойно, без да се върти в леглото и не се буди посред нощ, съобщава "Дейли мейл". Липсата на вентилация води до натрупване на въглероден диоксид в спалнята, в резултат на дишането.

За да проследят ефекта от отворения прозорец, изследователите направиха опити със 17 студента от Айндховен, Холандия, в добро здравословно състояние. Участниците спяха или в отворени, или в затворени помещения, като учените следяха стайната температура.

Експертите бяха поставили сензор за движение на възглавниците и на ръцете на доброволците. Нивата на въглеродния диоксид бяха измервани в спалните 5 дни, колкото продължи и изследването. Резултатите показаха, че по-ниските нива на въглероден диоксид определят по-дълбок и по-ефективен сън, както и по-малко събуждания през нощта.

Добави коментар