Законите на Мърфи за деца

409
Законите на Мърфи за деца

Или родителските несполуки, които ни преследват навсякъде

1. Най-голямото цапане става на новите дрехи. Особено ако са по-светли цветове. И задължително, ако са официални и става въпрос за важно събитие - сватба, кръщене или нещо подобно.

2. Любимото ястие се сменя всяка седмица. Днес си решила, че храненето ще мине безпроблемно, защото има спагети. Детето обаче вече НЕ обича спагети, а иска ориз - който ти изхвърли тази сутрин и вчера си остана недокоснат на масата.

3. Тъкмо е приключило многопластовото зимно обличане за навън ... и на мъника му се пишка.4. Акането в памперса никога не става вкъщи - винаги навън и то когато няма подходящо място за преобуване.

5. Приятели са ви дошли на гости и детето те превръща в лъжец. Не палува, играе си кротко и си мълчи. А вчера се оплаква половин час по телефона точно на тези приятели, че не издържаш повече.

6. Татко винаги е по-добър от мама. Защото го няма по цял ден, а тя прави забележки за всичко и забранява най-готините неща.7. Ранното ставане винаги е в събота или неделя. През седмицата не можеш да го вдигнеш за детска градина, но в почивните дни още не е съмнало и вече правиш пържени филии.

8. Най-високата температура винаги се вдига през нощта. Същото се отнася и за повръщането. А най-забавно става и когато е петък.

9. Ако детето не се напикава нощем, то това е защото не си сменила чаршафите. Новите винаги са по-подходящи за това.10. Мъникът не може да запомни коя е лявата и коя е дясната му обувка, но притежава уникална памет за разговорите вкъщи. И ги предава дословно на баба - особено ако се отнасят за нея.Добави коментар