Забавления в София

100
Забавления в София

Вариантите през лятото не са много

Ако край морето е пълно с хора, то е за сметка на големия град. В разгара на август и летните отпуски, София е по-пуста от всякога. Какво да правят хората, принудени да останат в града, пита bTV?

Намирането на интересни занимания се оказва изключително трудно. Вариантите са няколко - разходка, пикник, да покарате колело или да се възползвате от лодките и водните колела в Борисовата градина.

София през август - времето не е спряло, но със сигурност е забавило темпото си. Театрите, галериите, музеите, дори заведенията са затворени. Какво е първото място, за което се сещате, че работи?

Оказва се, че това е молът. Някои влизат в него просто заради климатика. За повечето хора все пак има няколко интересни занимания на куп – кафенета, магазини и кино.

Моловете вече предлагат атракциони за децата, както и опцията да свършите полезни неща, като това да отидете на фризьор, маникюр, да оставите дреха на шивач или да я дадете на химическо.

Новата спортна зала също възвърна малко живота в София, но за кратко. Вероятно липсата на други алтернативи прави Витоша най-любимата дестинация на всички софиянци, които не искат да си стоят в къщи през август.

Още едно предложение е фестивалът "София диша". Той ще затвори централната улица "Ангел Кънчев" за коли и ще я отвори изцяло за хора. Мотото за днешния ден е "Словото зове". Домакини този път са "Господин Театър и Госпожа Литература".

Програмата започва в 16.00 часа и в голямата си част е за децата. Но има и за възрастните - за да не им стане скучно, обещават организаторите.Добави коментар