Забавления на Албена

189
Забавления на Албена

Домакин на много спортни прояви е курортът това лято

Домакин на много спортни прояви ще бъде това лято курортният комплекс Албена. За първи път в България там ще се проведе Европейско първенство по плажен тенис. Това ще стане от 15 до 18 септември.

Албена ще бъде и столица на работническия спорт у нас. През юли край морето ще се проведе Спартакиадата за учители, а през септември ще се състоят състезания и за служители на ВиК, ОББ, енергетици и банкери.

Днес, в петзвездния хотел „Фламинго Гранд", стартира Международен турнир с награден фонд 40 000 евро, който е организиран от Българска федерация по шахмат и ШК "Добрич-Албена". Генерален спонсор е "Албена АД".

Курортът ще домакинства и на Европейското първенство по шахмат за младежи от 10 до 21 септември. За всички деца, които обичат да играят шахмат, е Детската академия „Интелекти", която се организира от 3 юни до 3 юли.

От 21 юни до 2 юли стотици бриджьори ще вземат участие в най-силния в България международен турнир. Европейското първенство по спортен бридж при младежите е насрочено от 13 до 23 юли. От 22 до 25 септември е насрочен и международният турнир по петанг Makarov OPEN.

Футболът също има своето специално място в спортната програма на Албена. Незабравими моменти очакват участниците в детския футболен турнир на малки вратички, международния детски футболен турнир Албена Къп Джуниър, футболния турнир за купа "Ангел Атанасов" и детския футболен турнир "П. Боянов".

Сезонът ще бъде закрит с държавни първенства по хокей и турнир за Купата на България по бокс за мъже.Добави коментар