За целувката

403
За целувката

Ако обичате да се целувате, значи ще сте здрави

Ако обичате да се целувате, ще бъдете здрави, обясняват лекарите. Бръчките на лицето ви ще намалеят, а продължителността на живота ще се увеличи поне с 5 години, показват последните научни изследвания по темата за целувките.

На първо място, целувката е по-мощно средство срещу бръчки от всеки крем. Докато се целувате, раздвижвате 29 от всички 34 лицеви мускули. Целувката укрепва имунната система, а ако бъде особено страстна, организмът ви ще се сдобие с полезни вещества като мазнини, минерални соли и протеини.

Благодарение на нея получавате антитела, с които да се борите с болестите. Целувката е ефикасно средство срещу затлъстяването. Романтичната и кратка целувка изгаря 3.2 калории, докато продължителната (поне 1 минута) топи над 26 калории.Учените установили, че ако всеки ден се целувате по 3 минути, за година ще свалите 3 килограма и това без диети и изтощителни тренировки.

Целувката удължава живота и помага за преодоляване на депресията. Тя е особено полезна при проблеми с белите дробове, тъй като, ако обикновено вдишваме около 20 пъти в минута, докато се целуваме, го правим три пъти по-често.

По време на целувката мозъчните клетки се насищат с кислород, което увеличава способността за концентрация и подобрява паметта. Адреналинът, който изпитваме, когато докосваме устните на срещуположния пол, тонизира цялото тяло и подобрява настроението.В тялото ни се произвежда вещество с наркотичен ефект 200 пъти по-силен от морфина. Интересен факт е, че по време на целия си живот човек прекарва в целуване 20 160 секунди, което се равнява на изключително недостатъчните 4 минути и половина на година.

Устните са 200 пъти по-чувствителни от пръстите на ръцете. 66% от мъжете и жените затварят очите си, когато се целуват, а останалата част обичат да наблюдават партньора. Първата целувка в живота на човек се случва средно на 14 години, а най-дългата целувка в света е продължила 30 часа, 59 минути и 27 секунди, пише БГНЕС.

Освен хората, по света умеят да се целуват и други животни – шимпанзетата, кучетата, конете и канадския таралеж. 65% от хората наклоняват главата си надясно по време на целувка. Лекарите установили, че навика да навеждаш главата си в определена посока се сформира още по време на развитието на плода.Добави коментар