"За" шоколада, "против" секса

250
За шоколада, против секса

Защо жените предпочитат сладкото изкушение?

Съществуват три основни причини, заради които жените предпочитат шоколада пред секса, откриха британски учени. Кои са най-съкровените желания на всяка жена разбраха група британски учени, които направиха изследване за най-големите женски копнежи.

Шоколадът се оказва с най-голям приоритет за жените, които предпочитат да се наслаждават на него, вместо на секса. По-голяма част от анкетираните признават, че от секса биха се отказали по-лесно, отколкото от шоколада, посочва БГНЕС.

Много факти карат жените да предпочитат тази вкусотия. Някои казват, че шоколадът, за разлика от секса, не може да те разочарова. Освен това се намира винаги лесно и може да се сподели с приятели.

Но изследователите отбелязват и разликата във влиянието на шоколада върху двата пола. Представителните на слабия пол имат по-голям афинитет към сладкото, което се дължи на мозъка.

В мозъка на момичетата има много повече рецептори за хормоните на удоволствието, за разлика от мъжете. Положителният ефект се отразява и в настроението, и в болкоуспокояващия ефект.

Активните вещества, съдържащи се в шоколада, нормализират кръвното налягане и стимулират обмяната на веществата.Добави коментар