За секса и приятелите

68
За секса и приятелите

Имате ли много общи приятели?

Сексуалните отношения на една брачна двойка може да пострадат, ако съпругата има добри отношения с приятели на съпруга, установиха психолози, цитирани от британския в. "Дейли мейл".

Според изследване на учени от университета в Чикаго мъжете на средна възраст, чийто партньорки общуват отлично с приятелите им, са изправен пред опасността да загубят сексуалното си влечение.

Според изследователите такъв тип отношения между "половинките" и приятелите им могат да окажат отрицателно влияние върху либидото на силния пол.

При това съпругата или партньорката се разбира по-добре с приятелите на съпруга, отколкото той с нейните приятелки. Оттук и загубата на увереност в себе си и спад на половото влечение.

Тези изводи са направени след анализи в поведението на 3000 мъже на възраст между 57 и 85 години, пише БГНЕС. Оказало се, че в повечето случаи мъжете със сексуални проблеми и съпругите им са имали един и същ кръг приятели.

Мъжът губи усещането за идентичност, което може да предизвика проблеми с привличането на партньорката и със задоволяването. Впрочем ниското либидо е една от най-често срещаните причини за разрив в отношенията.Добави коментар