За педофилите

44
За педофилите

Как да предпазим децата си?

Педофилите, които търсят жертвите си в интернет, са три основни вида. Това сочат резултатите от проучване, в което са участвали и учени от университета в Монс, както и полицейски експерти, съобщава медийната група Ер Те Ел.

Установено е, че "обичайният педофил" е мъж на около 40 години, който установява контакт с малолетни, най-често в социалните мрежи или чрез електронната поща. Една трета от педофилите са със съдебно минало. Разделени на видове, те попадат в категориите на "само търсещи общуване"; такива, които "обичат манипулацията" и такива, чиято цел е секс, пише novini.bg.

Обикновено техните жертви са момичета на около 13 години - в 84 на сто от случаите. Изследването е установило, че контакта на девойките с възрастните мъже може да напредне много бързо от първия имейл до преминаването към телефонни разговори, в които мъжът навлиза все повече в личното пространство на детето.

Експертите съветват младежите да не споделят в интернет лична информация с непознат, както и да не създават електронни адреси и потребителски имена, съдържащи например фамилията им, за да бъдат по-трудно откриваеми за хора, с които не биха искали да общуват.Добави коментар