За пъпчето

342
За пъпчето

Къде да го хвърлим?

Една от първите грижи на майката след раждането е тази около бебешкото пъпче. И когато то падне и се приключи с обгрижването му, идва големият въпрос: Къде да го хвърлим?

Според поверието мястото, където е хвърлен пъпът, предопределя съдбата на детето. И ако в миналото майките са криели пъповете вкъщи, за да остане отрочето близо до семейното гнездо за цял живот, днес е модерно те да се хвърлят дори извън страната - например до Европарламента в Брюксел или по "Шан-з-Елизе" в Париж. Или пък до сградите на престижните университети из цяла Европа.Старите баби съветват пъпчето да се хвърли в буйна река, за да върви на детето по вода. Съвременните баби пък препоръчват да се изчака с важното решение. За да видите накъде ще посочат интересите на детето - ако иска да стане актьор, с чиста съвест можете да оставите пъпа под стола в Народния театър. Ако пък мечтае за лекар, тогава го подхвърлете в приемната на болница.

Добро решение е и да поверите всичко в ръцете на детето. Запазете пъпа до пълнолетието му и тогава му го дайте - нека го хвърли, където пожелае.Добави коментар