За огледалото в дома

145
За огледалото в дома

Къде да го разположите, за да излъчва позитивна енергия

От векове човек привижда в огледалото образи, вълни, звуци и магия – още откакто за огледало се е използвала бистра и спокойна вода.

В древната китайска практика Фън Шуй огледалото е мощен помощник. Ако го използвате правилно, можете да напълните дома си с позитивна енергия и да подобрите значително атмосферата в него.

Нещо повече, посветените във Фън Шуй смятат, че простото на вид огледало може буквално да промени живота на обитателите на дома – както да го подобри и да реши съществуващи проблеми, така и да го влоши, да донесе несгоди и нови проблеми, дори болести.

Очевидното качество на огледалото е, че „разширява" пространството на помещението и, в зависимост от това колко светлина улавя, увеличава и осветеността на стаята. Китайците казват, че заедно с това подобряват и циркулацията на енергията в тази стая.В практиката на фън-шуй има редица строги правила за формата и разположението на огледалото. Според повечето школи, по-добре е огледалото да е овално или кръгло. И да е по-голямо. Трябва да отразява човека в цял ръст, при това ясно, без замъгленост или изкривявания.

Ако огледалото е от по-малките, то не трябва да „отрязва” главата на човек. Според китайците, ако виждате само части от лицето си в огледалото, това може да донесе главоболия – и в прекия, и в преносния смисъл.

Причината, според майсторите във фън-шуй е, че раздробеното отражение раздробява и личната енергия на човек, което се отразява зле на самочувствието и на здравето му.

Огледалото в антрето е задължително, казват специалистите. На това място малко хора се задържат дълго, но именно от това помещение целителната енергия влиза и се разпределя в цялата къща.Ако е малко и тясно антре, разполагането на огледалото на дългата стена е най-разумният избор, стига входната врата да не е насреща му. Защото ако го сложите срещу входа, енергията няма да успее да влезе в дома ви – ще се отрази и ще го напусне, с което обитателите му ще бъдат лишени от притока на нови сили и успехи в заниманията си.

Освен това би било добре, ако огледалото в антрето отразява картини и вещи, които са символ на благополучието и добруването, като морски пейзажи, фонтани, фигури на птици.

Ако имате шкафове в антрето, не слагайте огледалото между тях, притиснато в борба за пространство. Защото и човекът, който се оглежда в него, ще усеща себе си като притиснат и ограничен от обстоятелствата.

По-добре е да не слагате огледало в спалнята, особено ако то отразява леглото ви – на стената отсреща, или на тавана. В съня си човек се освобождава от натрупаната отрицателна енергия, а огледалото би ги връщало обратно към спящия. Освен това, според майсторите на древното изкуство, отразеното ложе може да предизвика постоянни кавги между съпрузите, а също и изневери.Ако все пак искате огледало и там, то не трябва да е голямо и трябва да е разположено така, че да не „разбърква" енергиите в спалнята и да ви носи лоши или неспокойни сънища.

Огледалото носи в себе си енергията на водата, според древното изкуство фън-шуй. А тази енергия е на свежестта, на здравето, на парите и на богатството, на спокойствието.

Най-добрите места, на които трябва да разположите огледалата, са изток (секторът на здравето и семейството в дома ви), югоизток (богатство и изобилие) и север (кариера и жизнен път).

Никога не слагайте огледало на западната стена – там отиват душите на мъртвите, според древното изкуство. Избягвайте също и южното им разположение, съветва woman.bg.Добави коментар