За кризата и семейството

64
За кризата и семейството

Разводите скочиха

Кризата повлия и на отношенията в семейството. Разделените двойки най-често стигат до съдебни спорове за размера на издръжката за децата.

С 10% са нараснали исковете за увеличаване на издръжката от родител, който отглежда детето, или за намаляване на сумата от родителя, който я дължи. Това сочи броят на делата в Софийския районен съд, информира бТВ.

Разводът не може да реши проблеми, свързани с лоши инвестиции на един от партньорите или непосилните кредити, твърдят юристите. Все по-често развеждащите се двойки постигат съгласие по финансовите параметри преди да влязат в съда. Шейсет процента от делата са по взаимно съгласие.

У нас тенденцията разводите да са почти половината от броя на сключените бракове не се е променила през последните години. В София се развеждат средно по 2 300 семейства, а в страната около 11 000.

По данни на Евростат, по брой на разводите в Европа на първа линия са белгийците и литовците. Гърците, които са затиснати най-сериозно от финансови проблеми, по- рядко се развеждат, но и все по-малко се женят.Добави коментар