За Коледа и безпаричието

109
За Коледа и безпаричието

За веселите игри определящ е не социалният статус

Месец преди Коледа контрастът между очакванията на децата и финансовите възможности на родителите става все по-натоварващ за повечето семейства.

Дядо Коледа вече е в сънищата на децата, а предизвикателството за родителите сега е голямо – оттам и стресът. В пъти повече, когато нямат пари точно за поисканата играчка.

Начинът за действие и сега обаче е същият като при последния път, когато детето не е получило, или е получило друго, по възможностите на семейството.За веселите игри определящ е не социалният статус, а настроението, с което, например, сме изпратили децата на детска градина, отбелязва Нова телевизия.

Психолозите обръщат специално внимание на отношенията между възрастните – без значение дали живеят в брак или на семейни начала, или разделени, като все повече майки и бащи.

И казват - докато играчките са скъпи за семейния бюджет, има други, незаменими подаръци – грижата и вниманието на родителите.

Последвайте ни и във Фейсбук.Коментари

Коментар: 1
подаръци

вярно е, че любовта е по-важна от големите подаръци, обаче на коя майка не й се къса сърцето, когато не може да купи на детето си това, което иска?


  • 1

Добави коментар