За какво спорят мама и татко

97
За какво спорят мама и татко

Разбира се, за детето

Отглеждането на рожба не е лека задача. Нито за майката, нито за бащата. Разбира се, напрежението, нервите и умората често се прехвърлят върху отношенията между родителите.

Най-честите спорове между младите татко и мама, разбира се, са свързани с тяхната малка рожба. Ето някои от най-честите предмети на спорове, поне в нашето задружно семейство.

Твърде студено, твърде топло...

Почти е сигурно, че винаги, според единия родител, е твърде студено или твърде топло. Всички знаем от лекциите каква трябва да е нормалната температура в стаята през деня и докато спи малкото ни съкровище. Въпреки това обаче единият винаги е по-изнежен от другия и се притеснява за здравето на своята рожба.

Как е облечено...

Това може да е още едно допълнение към горната точка. Дали да е плюшена или памучна пижама, с боди с къс или с дълъг ръкав и т.н. Това определено може да стане обект на спор. Като че ли бащите сме по-склонни да изнежваме малките сладкишчета, като напълно отчитам, че това не е в тяхна полза. И все пак спорът си остава.

Завито, незавито...

В продължение на горепосоченото отново ние, бащите, май сме склонни винаги да вървим след своите бебета и да ги завиваме. Когато правят гимнастика с мама пък, направо ни се късат сърцата, като ги гледаме голички и само даваме зор – по-бързо, по-бързо...

Гледаш ли детето?

Понеже ходим по цял ден на работа и пропускаме факта, че майката стои вкъщи и гледа своята принцеса, винаги ни се струва, че не обръщаме достатъчно внимание на детето и се притесняваме да го ставим само дори и за малко - въпреки че е на безопасно място в леглото и кротко си играе при включен бейбифон. В тази насока, без да съзнаваме, можем да провалим дори и малката почивка, която майката се опитва да си вземе.

Твой ред е с носенето...

Носили сме съкровището си час и започваме да се оплакваме. Не мислим, че най-вероятно това е ежедневието на майката по цял ден. Често се опитваме да го върнем в обятията на мама, за да си починем малко. Абе шест кила са, ама си тежат...

Прибирайте се вече...

Все ни се струва, че духа или не е достатъчно топло навън и даваме зор на майките да се прибират от разходка. Като че ли забравяме препоръките на специалистите за минимум час навън, което е изключително важно за всяко дете.

Гладна е...

Когато детето започне да мрънка, първото нещо, което се явява в главите на нас, татковците, е, че е гладно. Започваме да даваме зор детето да е нахранено, а всъщност може да има хиляди други причини, включително да му е топло, защото сме го прегрели, да иска внимание от нас и т.н. и т.н.

Защо мъчиш детето...

Някои действия, които предприема майката, често ни се струват като тормоз върху нашето съкровище. Това включва опитите да му се дава вода или някои други медикаменти, които са наложителни. А всъщност те са за доброто на децата...

Разбира се, сигурно има още много други предмети на спорове, които оставяме на вас да споделите като коментари.

Намерете ни и във Фейсбук



Коментари

Коментар: 1

да, точто сте уцелили и в нашто семейство споровете са за същото


  • 1

Добави коментар