За какво се караме?

171
За какво се караме?

Ето ги най-честите причини за раздори

Караниците за това кой да сготви и да почисти след храненето са едни от най-честите източници на напрежение при двойките, показва британско изследване.

Само паричните проблеми водят до повече кавги, а две трети от двойките се карат за разпределението на домакинските задължения поне веднъж седмично. Допитването показва още, че една пета от британците познават двойка, която се кара редовно и дори е скъсала заради домакинските задължения.

Ленивостта относно готвенето и чистенето е поставена на второ място след лошата лична хигиена в списъка на причините за скъсване с партньора или партньорката, показва изследването на онлайн компанията за доставки на храна по домовете Just Eat. Рекорден брой двойки са подали молба за развод през януари заради драми, свързани с изневери, финансови проблеми и прекараното дълго време заедно по Коледа.

Но в допитването сред 2000 британци парите били поставени на първо място сред причините, водещи до най-много кавги с 24%. 17% от анкетираните посочили домакинските задължения. Жените се вълнуват повече от мъжете доколко партньорът помага в домакинството.

Близо една трета от анкетираните дами заявили, че биха прекратили връзката си, ако партньорът им никога не си помръдва пръста. Същият процент казали, че възникват спорове относно домакинските задължения, при които 13% от представителките на нежния пол избухвали в плач, а 9% излизали бясно от къщата. За разлика от тях, една трета от анкетираните заявили, че никога не се карат с половинката си.Добави коментар