За и против детските конкурси за красота

120
За и против детските конкурси за красота

Майка на шест деца твърди, че така запазвала невинността им

Отдавна вече се твърди, че детските конкурси за красота имат пагубно влияние върху младите умове. Но тези състезания имат и немалко поддръжници. Британката Натали Адлингтън, майка на шест деца, смята, че тоновете грим, изкуствените нокти и кичури не вредят, а напротив – защитават децата от преждевременно съзряване.

Но как? Малките момченца и момиченца на три, шест или девет години, щедро намазани с изкуствен тен, с изкуствени огромни мигли като на кабаретни танцьорки и цял тон лак за коса събуждат ужас у повечето хора. Младите участнички в конкурса биват гримирани, стилистите им правят smoky eyes, намазват ги с бронзант съгласно актуалните модни тенденции, залепват камъчета по клепачите им и ги пращат да се борят за титлата „мис“ или „мистър“.

Ако подобни сцени ви шокират, британката Натали Адлингтън от Ливърпул е готова да обори мнението ви. Според нея въпреки „възрастния“ вид на децата по конкурсите за красота точно тези мероприятия помагат на малчуганите да запазят ангелската си невинност и да удължат детството си. Самата госпожа Адлингтън е майка на шест деца и всичките вече са участвали в конкурси за красота (както момчетата, така и момичетата).

Натали твърди, че тези състезания правят децата й по-щастливи и уверени в себе си. Освен това е сигурна, че конкурсите за красота предпазват децата от преждевременно съзряване и изобщо ги спасяват от всички земни беди. „Някога и ние си мислехме, че не е редно да се изпращат децата на подобни мероприятия. Но откак за пръв път участвахме в конкурс за красота, животът ни се промени съществено. И децата се промениха към по-добро“.

Семейство Адлингтън е сравнително неопитен почитател на конкурсите за красота. Децата за пръв път участвали в подобно състезание през март тази година, но вече са спечелили 36 корони и тиари и над 60 почетни ленти, посочва woman.bg.

Още за историята на семейството, участието им в конкурси и снимки от тях вижте тукДобави коментар