За и против детската градина

123
За и против детската градина

Труден въпрос за родителите

Рано или късно всички родители се изправяме пред един въпрос - да посещава ли детето детска градина или да си остане у дома? Разбира се, финансовите причини все по-често ни налагат решението. Какво да правим обаче, ако имаме избор?

"За" детската градина

Общуването с деца е незаменимо за развитието на малчуганите. В детската градина те се учат на първите взаимоотношения помежду си, сами да се справят с проблемите и на много самостоятелност.

Режимът е железен. Ако ние не успяваме да го наложим у дома, в детската градина няма компромиси. Това може да бъде само от полза за мъниците, които се чувстват по-спокойни и сигурни в рутината.

Песни, стихотворения и игри - всичко това в големи количества се учи в детската градина. Освен това малчугините вече имат часове по рисуване, спорт, танци и какви ли не други неща."Против" детската градина

Тотален срив на имунитета - ако досега сте отглеждали здраво дете, пригответе се за дълги болнични. Събирането с много деца неминуемо води и до много болести. Най-често в детската градина малчуганите се заразяват с грип или шарка, а течащият нос е непрекъснат спътник, поне през първата година.

Големите групи деца с една учителка са притеснително нещо. Представете си, че вие трябва да се оправяте с 30 деца, а не с едно. В никакъв случай не може да се каже, че всички получават достатъчно внимание.

Има и такива деца, на които градината просто не им понася. Те никога не свикват и всекидневните посещения са силно разстройващи и за детето, и за родителите.

Това са само част от аргументите. Споделете и вашите "за" или "против" в коментарите. Само парите ли ви принудиха да дадете детето си там или беше семейно решение?Добави коментар