За характера и домашния любимец

251
За характера и домашния любимец

Куче или котка предпочитате?

Хората, които обичат кучетата, са по-дружелюбни, a любителите на котки са по-креативни, показват резултатите от любопитна анкета, публикувани в изданието Anthrozoos.

Как определяте себе си? На какво домашно животно се оприличавате? Отговорът на тези въпроси може да разкрие много за вашия характер и поведение, твърдят американските психолози, провели изследването.

Дори и да не притежавате домашен любимец, ако се замислите, вероятно ще си дадете сметка като какво домашно животно се определяте – куче или котка, посочва zdrave.bg.

По правило кучетата са социални, докато котките са любопитни и спокойни. Новото проучване показа, че това важи в пълна сила и за хората. Според него хората, оприличаващи себе си на куче, са с 15% по-общителни, 13% по-любезни и 11% по-съвестни.

От друга страна, хората с „котешки характер” са с около 12% по-чувствителни и 11% по-открити, отколкото останалите.Коментари

Коментар: 2
да бе

ела те да ви дете мъжа ми той много обича кучета но не дружелюбен има ме на дружелюбното куче и е имал цял живот кучата

Коментар: 1
КОТЕТО

КОТЕТО ИМА ЧОРБАДЖИИСКА ПСИХИКА,МОЕТО КОТЕ КАТО МУ СЕ СКАРАМ И ПОВИША ТОН НЕ МИ ОБРЪЭЩА ВНИМАНИЕ ПОНЕ ДВА ДНИ И СЕ КРИЕ ОТ МЕН,НЕ СЪМ ГО УДРЯЛ И НЕ МИСЛЯ, ТА ДА ВИДЯ КАК ЩЕ РЕАГИРА ПОСЛЕ


  • 1

Добави коментар