Вторият брак по-щастлив

126
Вторият брак по-щастлив

За жените

Вторият брак на жените е много по-щастлив от първия, сочи проучване, направено от екип от психолози, ръководени от професор Майкъл Мантел.

При първия неуспешен опит жените стават по-мъдри, порастват емоционално и разбират своите грешки от миналото. След развода представителките на нежния пол правят всичко възможно да не повтарят недоразуменията втори път.Преди да се омъжат пак, дамите отделят много повече време, за да опознаят бъдещия си съпруг. Те знаят по-ясно какви качества искат да притежава партньора им.

За разлика от втория брак, при първото минаване под венчилото жените се ръководят по-скоро от чувствата, отколкото от трезвия разум, посочва БГНЕС. Статистиката сочи, че при втори брак е по-вероятно съпрузите да останат заедно до края на живота си.

От друга страна, тези жени, които не анализират причините за първи неуспешен брак, са склонни да повторят същите грешки отново и да се омъжат за кандидат, който е пълна противоположност на първия им съпруг. Този вариант рядко води до успех.Добави коментар