Време за ставане

101
Време за ставане

Колко време се излежавате, след като алармата иззвъни?

Ако ви се струва почти невъзможно да станете от леглото сутрин, не сте единствени. Всяка сутрин британците прекарват в леглото почти половин час, след като алармата им е звъннала, показва ново изследване.

Повече от една четвърт от двойките спорят за това кога наистина е настъпил моментът да се надигнат от леглото. Британците прекарват средно 29 минути в дрямка всяка сутрин през зимата и 17 минути през лятото. Една десета признават, че спят повече от час, след като алармата им е звъннала.

Проучването на застрахователната компания Sheila`s Wheels установило още, че 27% от двойките се карат за удължаване на времето за сън, след като алармата е звъннала, а 28 на сто спорят още предишната вечер в какъв час да нагласят алармата.Средно британците нагласяват алармата на часовника си за 6,47 ч, но не стават преди 7,12 ч. Те прекарват над един час в приготвяне, преди да излязат от къщи в 8,14 ч., посочва БГНЕС. Изследването установило, че хората под 25-годишна възраст прекарват средно 40 минути в дрямка, като това време постепенно намалява до 25 минути, когато достигнат 45-годишна възраст.

Една трета от участниците в изследването признали, че поставят алармата си надалеч, за да се накарат да станат, а над една десета споделили, че нагласяват три-четири аларми. Една трета от участниците заявили, че удължаването на съня след иззвъняването на алармата е най-честата причина да закъсняват за работа, една четвърт обвиняват за това транспортната система, а 11% - непредвидена случка у дома.Добави коментар