Вредна ли е пластмасата?

284
Вредна ли е пластмасата?

Всяка опаковка за еднократна употреба в никакъв случай не бива да се използва втори път

Пластмасата не може да се счита по начало за опасна. Тя е химикал, но не може хората да смятат, че всички опаковки са вредни, опасни и застрашават здравето.

Ако опаковката се произвежда по утвърдените стандарти в ЕС, както това се прави от всички производители на пластмаса в България, няма опасност, заяви Диана Латева – член на управителния съвет на браншовата организация “Полимери”.

Също така трябва опакованата стока да бъде съхранявана съгласно изискванията за това и да се знае, че всяка опаковка за еднократна употреба в никакъв случай не бива да се използва втори път, отбеляза Латева, цитирана от БНТ.

А по отношение на водата в пластмасови бутилки - не трябва да се оставя на силно слънце – в колата например, понеже водата се нагрява до 50 -60 градуса и тогава наистина е вредна за здравето.

Бисфенол А е забранен, но завивси от производителя, допълни Латева. Българските производители спазват наложените правила, но има много внос и трябва да се следи какво се купува, предупреди тя.Добави коментар