Връщат децата на майка, убила бебето си

480
Връщат децата на майка, убила бебето си

Тя изхвърлила новороденото, иска обратно двете си деца

Майката от село Сталево, която изхвърли новороденото си бебе, е подала молба другите й две деца да бъдат върнати у дома. Момченцата на седем години и година и девет месеца бяха настанени в приемно семейство, след като 33-годишната Невена Тенева бе задържана миналата седмица за престъплението, което е признала.

Децата остават в новото си семейство, стана ясно от думите на директора на „Социално подпомагане" в Димитровград Жанета Желева. Предстои психолог да започне работа с по-голямото момче, съобщава Дарик радио.

Вижте още: Аз съм мързелива майка

Невена също ще се среща с психолог, за да стане по-добър родител. Тя вече е подала молба за реинтеграция на двете момчета, но според Жанета Желева това може да се случи едва след като мине съдебното дело по случая и след като тя изпълни всички мерки, предписани от отдел „Закрила на детето".

В тях освен повишаване на родителския й капацитет се предвижда и подобряване на условията, при които живеят децата. Желева посочи, че преди Невена да убие бебето си, не са получавани сигнали за това как тя отглежда децата си.Добави коментар