Враговете на либидото

84
Враговете на либидото

Един от най-честите проблеми в семейството - липсата на секс

Намаленото либидо, или желанието за секс, е един от основните съвременни проблеми в сексуалния живот на хората по света, според сексолози. В изпълнения със стрес забързан живот то се проявява, както при мъжете, така и при жените.

В борбата с този проблем, който може да е източник на значително напрежение във всяко едно семейство, специалистите препоръчват да се избягват факторите, които до голяма степен предопределят проблема.

Консумирането на бял хляб намалява либидото, според специалисти от британския диетологичен център. Любителите на този продукт страдат от понижен тонус, който се дължи на намаляване на тестостерона. Това пък се изразява негативно на желанието за секс.

Лекарствените продукти срещу простуда също са известни с негативното си въздействие върху либидото. Не по-малко вредни за него са и хормоналните контрацептиви.

Следващите в негативния списък на продуктите, които трябва да се избягват за по-страстен сексуален живот, са обезполяващите и антидепресантите. Според статистически данни 95% от мъжете и 68% от жените, ползващи продукти срещу болка, се оплакват от намалено сексуално желание.

Жените, които бързо намаляват теглото си, също често се оплакват от липса на сексуално желание.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиДобави коментар