Водата помага да спрем цигарите

292
Водата помага да спрем цигарите

Водата може да помогне на пушачите да се отърват от лошия си навик

Водата може да помогне на пушачите да се отърват от лошия си навик, заяви Андрей Демин, президент на Руската асоциация за обществено здраве. Тя не само абсорбира отровни вещества, получени при тютюнопушенето и ги извежда от тялото, но и буквално не позволява на пушачите да се отдадат напълно на пристрастяването си.

“Бутилка вода в ръцете ще позволи на пушача да държи нещо през повечето време. Пушенето е действие и навик, при което ръцете са заети. Следователно, глътка вода може до известна степен да замени желанието за цигара”, казва Демин. Освен това водата ще помогне да се отървете от главоболието, което се появява след като човек е спрял да пуши.

“Много хора се оплакват от главоболие, особено през първите седмици след отказването от тютюнопушенето, тъй като организма усеща недостиг на никотин. Допълнителното количество вода помага да се справите с тези болки”, каза лекарят, цитиран от БГНЕС. Водата ще помогне на онези, които се страхуват да не качат килограми, след като се откажат от тютюнопушенето.

“Водата също е много полезна тук, тъй като консумацията й ускорява метаболизма в организма. В този случай трябва да се откажете от газирани висококалорични напитки и да пиете обикновена вода. Освен това, ако пиете вода малко преди хранене, можете да ограничите количеството, което храна, която ядете”, заяви Демин.

Добави коментар