Внимавайте с морето

120
Внимавайте с морето

За да не се стига до трагични инциденти

Внимавайте с морето, предупреждават спасителите. Във Варна началото на седмицата започна с неприятни инциденти по плажовете в града и в курортите. В понеделник спасителите предотвратиха повече от 15 удавяния.

Жертва на морето, обаче, стана един мъж, който след употреба на алкохол скочи във водата в неохраняема зона. Как да превърнем почивката си приятно и безопасно преживяване, ни съветва БНТ.

Спасителите се грижат за нашата безопасност на плажа, но понякога определят себе си като "падари". В тази светлина ги видяхме и ние на Северния плаж във Варна.

Докато хората масово се разхлаждаха в морето, спасителите упорито ги предупреждаваха, че има мъртво вълнение и къпането е забранено. Правило, което почти никой не спази.

И за пореден път спасителите припомнят, че не трябва да влизаме във водата употребили по-голямо количество храна и най-вече алкохол. Той е един от основните причини за удавянията.

Не бива да влизаме в морето, след като сме стояли дълго време под жаркото слънце. Рязката промяна в температурата на тялото може дори да е фатална. Къпането с надуваеми предмети трябва да става само, когато това е разрешено.

Винаги трябва да гледаме какъв цвят е флагът за деня и да го спазваме. Според специалистите колкото и добре да плуваме, винаги трябва да бъдем внимателни в морето.

И не на последно място: за да сме спокойни и защитени, трябва да избягваме безлюдните места и да се доверим на охраняемите плажове.Коментари

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар