Влюбени се бракосъчетаха при диагноза няколко седмици живот

131
Влюбени се бракосъчетаха при диагноза няколко седмици живот

Младоженката с послание към хората по света

Когато Лаура Джордан започва да излиза с бъдещия си съпруг Джак, тя знае, че тази връзка е по-различна от обичайната.

„Ние се срещнахме за първи път през 2004 година“, разказва 24-годишната Джордан от Пейнтън, Англия, пред ABC News. „Оказа се, че сме посещавали едно и също училище. Загубихме контакт и си спомням, че следващия път, когато го видях, си казах, че е страхотен“, допълва Лаура.

„Просто се влюбих в него. Сгодени сме от 12 януари тази година“, допълва младоженката.

През 2013 година Джак Джордан е диагностициран с левкимия. Самият той днес е на 24 години.

„Знаех, че не е много добре, но когато се събрахме, той беше в ремисия, беше свободен от рака вече 9 месеца“, разказва Лаура и допълва „Той беше много предпазващ и не искаше да ме нарани, в случай че нещо се случи“.

„За нещастие болестта се завърна, но аз удържах на обещанието си, че няма да му обърна гръб. Предполагам, че това означава да обичаш. Не ти пука, защото знаеш, че това е единственият човек за теб“.

Преди две седмици Джак съобщава на Лаура съкрушителните новини.

„Той ми позвъни и ме помоли да дойда в болницата. Баща му беше край леглото и имаше сълзи в очите. Джак ми каза: „Съжалявам. Нищо не помага. Левкимията е в 30 % от костите ми“. Тогава й казва, че умира.

„Дори не се разплаках. Бях много шокирана. Събудих се съвсем нормално и след това ми беше съобщено, че мъжът до мен ще умре“.

След като лекарите съобщават лошата новина на двойката, влюбените решават да минат под венчилото само шест дни по-късно.

Сватбата се случва на 16 април в църквата към самата болница, в която лежи Джак.

Двойката се бракосъчетава пред погледите на 150 гости, включително 2-годишната дъщеря на Лаура – Лили, от предишната й връзка.Лаура дори успява да изненада съпруга си – носи истинска булчинска рокля.

„Джак не мислеше, че мога да си намеря рокля за толкова кратко време. Смяташе, че ще дойда в костюм или нещо друго, но майка ми работи като асистент в магазин за булчински рокли и нямах никакво желание да се откажа от традиционното облекло“.

„Джак е истински джентълмен, може да се слее с обстановката през 50-те години. Истински дар е за мен. Знам, че никога няма да намеря втори като него“, разказва историята Лаура.

Имайки предвид тежката диагноза на съпруга си, Лаура казва, че историята им може да вдъхнови хората да разпознават това, което истински ги вълнува в живота.„Искам хората да извлекат от разказа ми извода, че животът е твърде кратък. Да се мият чинии, да се плащат сметки… това не е истинският живот“, категорична е Лаура.

„Винаги казвам на хората: „Дръжте се за ръце, не за телефоните си. Прегръщайте хората, които обичате“. Времето е нещо, което не може да се върне. Сега Джак и аз можем да живеем по-леко, тъй като знаем, че не сме загубили нито една минута“.Добави коментар