Великденски уют

248
Великденски уют

Цветни свещници от яйчена черупка

Наближава Великден и мнозина от нас ще признаят още сега, че са свикнали през последните години да купуват различни предмети, използвани като великденска декорация. Определено няма да украсявате магазин, за да привличате клиенти. Взимате тази украса, за да засилите усещането за празничност.

Освен това децата също успяват да се потопят в атмосферата на празника и получават някоя неочаквана играчка под формата на заек (вярно, че я купихте като украса, но децата, когато са още доста малки, не могат да разберат що за удоволствие е това да купиш статуетка заек и да я държиш просто така на шкафа).

Предлагаме ви лесна и бърза идея за осъществянане. Надяваме се да ви допадне!

Първо условие за тази творческа задача: налага се да посъберете яйчени черупки през следващите няколко дни. Съхранявайте ги добре, защото веднъж вече счупени (за да употребите съдържанието им), те стават още по-крехки.

Какво ви е необходимо?
- празни яйчени черупки
- свещи
- кора за яйца или пък контейнер, такъв за хладилника, например
- боя за храни – различни цветовеСтъпка 1: Боядисваме черупките
Проявете фантазията си. Можете да оставите няколко черупки с естествения им цвят, а другите да нарисувате според интериора у дома или по идея на децата. Колкото по-разнообразни и уникални са свещниците, толкова по-пъстро ще изглежда творението ви. Но не е задължително! Съобразявайте се с личния си вкус!Стъпка 2: Поставяне на свещите в черупките
Съветваме ви да купувате от по-едрите яйца, именно в тях можете да поставите типичните кръгли свещи.

Източник: homester.com.ua
 Добави коментар