Вечери на семейни игри

1015
Вечери на семейни игри

Вижте как да ги организирате

Какво е "вечери на семейните игри"? В оригинал, кампанията носи името Family Game Night и е инициатива на американския гигант Hasbro (в топ 3 на най-големите производители на игри и детски играчки в света).

Family Game Night е инициатива, по-скоро социална, отколкото комерсиална. В последните 3 години тя е локализирана и преведена в десетки страни, в това число и европейски.

Днес кампанията се простира на огромна комуникационна платформа, включваща силно присъствие в телевизионния ефир, в това число и сериали; има собствено телевизионно шоу! Известни филмови семейства стават нейни лица. (“Грозната Бети” – семейство Суарез).

Family Game Night присъства като тема във всеки 5-ти голям онлайн форум в САЩ, Германия и други страни! Силно присъствие в социалните мрежи, генерирано съдържание от потребителите онлайн под формата на стотици хиляди снимки!

От днес тя присъства официално и в България! Каква е основната идея?

Да помогнем за подобряването на комуникацията в семейната среда.

Да бъдем инициаторите и да повдигнем въпроса – колко и как общува едно обикновено българско семейство?

Да провокираме деца и родители да споделят повече!

Да осигурим забавна алтернатива за прекарване на събота/неделя вечер с приятели!

Да дадем купища весели и забавни спомени на семействата!

Да сме тези, които ще помогнат, макар и минимално, на младите хора да развият добри маниери и адекватно поведение.

Как да организираме "Вечер на семейните игри”? Като начало пробвайте 2 пъти месечно! Не е нужно да е всяка седмица.

Ако нямате игра подръка, проверете на тавана или в мазeто. Все ще намерите нещо останало от детството. Ако схемата проработи – ще увеличите колекцията!

За всяка вечер да има отделен отговорник! Той осигурява играта и храната!

Изключете телевизора и звука на телефоните. Не се прекъсвайте докато играете.

Не канете гости. Това е вашата семейна вечер!

Подберете игри, които ще бъдат интересни на всички!

Превърнете този ден във важна дата! Предупредете всички, че след 30 минути започвате! Така всеки ще довърши започнатото спокойно и ще дойде на масата с усмивка!

Ето няколко добри идеи за игри:

Монополи – най-популярната игра в света, влязла заради това в Рекордите на Гинес. Създадена от безработния инженер Чарлз Дароу. Днес, 76 години по-късно, Монополи играят повече от половин милиард души по света! Фенове на играта са личности като Уинстън Чърчил и Аристотел Онасис! Преведена е на над 32 езика, вкл. български.Румикуб – третата по популярност игра в света! В два варианта – Цифри и Букви. Това е играта, която ще ви накара да ползвате вместо 2 към 4% от мозъка си! Забавна, увлекателна и логическа! Играта е с над 20 годишна история.“Играта Живот” – Hasbro произвежда за първи път съвременния адаптиран вариант на играта през 1960 г. Всъщност, историята ни връща обаче 100 години назад! Реално “Живот” е създадена през 1860 г. от Милтън Брадли. Цял век играта тъне в забрава, а сега, 50 години след първото продадено копие, е в топ 5 на най-популярните игри в света! Всъщност играта е на 150 години!“Туистър” – забавната мушама с цветни кръгове, която поставя на върховно изпитание твоите усуквателни способности. Добър вариант да тренираш – преодоляване на гравитацията. Създадена през 1966 г., Туистър е първата игра, която ползва човешкото тяло като елемент от играта.“Дженга” – създадена през 70-те години на миналия век, днес играта е на пето място по популярност. Произведените 2.7 млрд. блокчета правят продадени над 50 млн. копия от играта!Коментари

Коментар: 5
Коментар: 4
1zqjnz'"(){}:/1zqjnz;9

Коментар: 3

1zqjnz'"(){}:/1zqjnz;9

Коментар: 2
Коментар: 1
za monopoli

ohastvat dosta hora i igriata e mnogo ama nistina mnogo tapa.


  • 1

Добави коментар