Ваканция на испанската ривиера

187
Ваканция на испанската ривиера

По-евтино от Слънчев бряг и Турция

Забравете за летните ваканции на родна земя и за евтините, но въпреки това разочароващи почивки в Турция. Ако се нуждаете от нещо, което да си струва парите, то испанският курорт Коста дел Сол е вашата най-изгодна туристическа дестинация в Европа, сочи тазгодишното проучване на редица организации на Острова.

Британските летовници вече ще получават далеч повече услуги и удобства на Пиренейския полуостров, отколкото в горещите курорти като Слънчев Бряг, Корфу, Малта и Кварнер, след като цените в Испания достигнаха най-ниското си ниво за последните четири години.

Засегнатата тежко от кризата иберийска държава намали драстично цените в курортите си, след като общият брой на летуващите в Испания британци намаля с 15-20%, пише БГНЕС.

Хотелите, храните и всекидневните стоки там вече са по-ниски от цените във всеки друг курорт на Стария континент. Любимата на мнозина "вечеря с първо, второ и трето" в Коста дел Сол, например, струва средно 23.58 паунда, докато в Корфу и Мармарис е съответно 37.74 и 43.86 паунда.

Ако пък в класацията се включат и разходите за всекидневни стоки като плажното масло, бутилката бира и леките питиета, испанският град изпъква като най-евтиният курорт в Европа. В Коста дел Сол британският летовник харчи по средно 42.15 паунда на ден, докато в Слънчев бряг и Алгарве - по 44.79 и 49.63 паунда.

Според класацията, най-скъпият летен център е италианският Соренто, където средната цена на битовите стоки достига до 88.21 паунда.Добави коментар