В една посока ли работите?

84
В една посока ли работите?

Оказва се, че пътуването в една посока за работа има значение за връзката

Много двойки смятат, че човек трябва да прекарва много време с половинката си, за да може двамата да израснат заедно в емоционално отношение.

Според проучване, публикувано наскоро в Journal of Experimental Social Psychology обаче, това не е достатъчно. Двойките също така трябва да пътуват в една и съща посока към работа. Според проучването:

"Удовлетворението от брака на двойките може да зависи от това дали пътуват до работа в една и съща или в различни посоки. Две проучвания, проведени в САЩ и в Хонконг, показват, че удовлетворението на партньорите от тяхната връзка е по-голямо, когато пътуват до работа в една и съща посока. Тази закономерност е валидна независимо от това дали партньорите тръгват за работа по едно и също време или по различно."

Оказва се обаче, че това важи не само за пътуването до работа в една и съща посока, посочва profit.bg.

Том Джейкъбс от Pacific Standard пише, че в експеримента е имало последваща секция, която е установила, че вероятността, събрани на произволен принцип двойки да изпитат привличане един към друг, е по-голяма, ако са влезли в дадена стая "от една и съща посока." В проучването са участвали 280 женени американци и 139 женени жители на Хонконг.Добави коментар