В Дисниленд разрешиха бради

84
В Дисниленд разрешиха бради

Компанията налага строги правила за външния вид

След 60-годишна забрана, говорителката на Дисниленд е заявила пред кореспондента на испанската агенция ЕФЕ, че работещите в развлекателните паркове вече могат да си пускат бради и мустаци. Досега служителите са нямали това право от 1955 г. в Калифорния и от 1972 във Флорида, когато са открити двата парка.

Тази забрана е била смекчена от компанията през 2000 година, когато е било обявено, че служителите, които са си пуснали мустаци по време на отпуската, могат да ги запазят при връщане на работа. Решено е също да станат по-гъвкави и нормите за облеклото, като се въвежда "свободен петък", съобщи БГНЕС.

Тогава тези работници, които не са маскирани като герои от анимационните филми на Уолт Дисни или нямат допир с посетителите, в петък могат да дойдат на работа облечени по-малко сериозно, отколкото другите дни.

Тези нови мерки идват 2 години след като на жените е било разрешено да ходят без чорапи, когато са облечени с поли. Това преди е било забранено и е причинявало особено неудобство в много горещите дни. А те във Флорида не са редки.Добави коментар