Успехът ви зависи от втората половинка

45
Успехът ви зависи от втората половинка

Учени доказаха тази тясна връзка

Вашият съпруг или вашата съпруга може да стоят в основата на успеха, който постигате, както и да ви спъват по пътя към него.

До този извод са стигнали американски учени от университета Карнеги. Тяхното изследване е показало, че съществува пряка зависимост между успеха на човека и обкръжението му. Най-силно влияние обаче в тази посока оказва именно втората половинка.

Хората, които усещат подкрепата на своя партньор, са склонни да поемат върху себе си по-сложните задачи, да рискуват и да се съревновават. В същото време онези, които чувстват по-малка подкрепа, се стараят да решават несложни задачи, за които има нужда от по-малко компетенции.

В хода на изследването учените предложили на участниците да се състезават за награда. Хората, които се съгласили да поемат предизвикателството, били онези, подкрепяни от своите съпруг или съпруга. След половин година учените установили, че при тези двойки значително се е подобрило благосъстоянието, а отношенията били още по-здрави. Двойките се чувствали по-щастливи.

Сещате се за прочути актьори, музиканти и други изпъкващи личности, които често благодарят на своите половинки в живота, казвайки, че без тях нямаше нищо да постигнат.


Учените твърдят, че това е тотална истина.

Съгласно изследванията им, в двойките, където има подкрепа, хората по-лесно решават сложни предизвикателства, те са по-мотивирани да действат и да се стремят към успеха.

Ако нямате партньор в момента, това не означава, че успехът ще ви заобикаля. Около вас все пак има хора, които може да ви оказват подкрепа или да ви спъват. Огледайте се. Има ли токсични хора в обкръжението ви? Освободете се от тях. Запазете само онези контакти, които ви помагат да вървите напред.
Добави коментар