Унищожила пари за пари

47
Унищожила пари за пари

Жена спечели от скъсани банкноти

Чешка гражданка поучи незаконна печалба чрез ловка манипулация със скъсани банкноти, съобщи електронното издание Novinky.cz. Тя изтеглила пари от сметката си, след това накъсала банкнотите на парчета и обменила скъсаните парчета за цели банкноти. Макар да е унищожила пари, тя увеличила първоначалната сума с 25 процента.

При извършване на престъпната манипулация тя е работила в банка. Жената изтеглила 440 000 крони – около 17 400 евро, уточнява БГНЕС. При това тя помолила сумата да й бъде дадена под формата 88 стари банкноти, всяка от които по 5000 крони.

След това накъсала банкнотите на неравни части - големи и малки. После отнесла малките части в различни банки и ги разменила с цели банкноти. По закон й се полагали 25 процента от номинала на всяка от повредените банкноти. Големите части от накъсани банкноти мошеничка отнесла в други банки, където в замяна получила пълната сума на номинала. Това било възможно, защото банкнотата се третирала като частично, а не изцяло непригодна за обръщение.

Така взетите първоначално 440 000 крони нараснали със 110 000 крони.

Преди няколко дни жената бе арестувана. Банката, в която работила, започнала разследване. Законът, по силата на който действала нарушителката, бил отменен от 1 юли 2011 година.Добави коментар