Умее ли вашата двойка да танцува?

110
Умее ли вашата двойка да танцува?

Не се оправдавайте с липса на време, ей!

Ако се замисляте как да разнообразите отношенията в двойката и да скрепите връзката помежду си, препоръчваме ви да пробвате да ходите на танци за двойки.

Скорошно проучване установи, че това занимание се отразява положително върху емоционалното състояние на двойките, а наедно с това има болкоуспокойващо въздействие. Пълното изследване е публикувано в списание Biology Letters.

В експеримента влези участие 264 души, които притежат горе-долу един и същ опит в танците. Под ръководството на изследователите двойките разучавали определени танцови движения, които по-късно изпълнявали на фона на подходяща музика. Докато двойките скрепяват връзката помежду си, учените изчислявали нивото на ендорфините – химически съединения, които действат по подобие на опиатите, в кръвта на участниците.

По време на танците концентрацията на ендорфини в кръвта на двойките, които се радвали на завиден синхрон в движенията, била по-висока.

Учените обясняват това с удовлетворението, което хората изпитват, когато партньорът им се двиви в синхрон с тях.

Освен че подобряват връзката, танците могат да повлият върху здравословното състояние на всеки един от партньорите. Както казахме, ендорфините действат обезболяващо. Т.е. отпускат ни и ни карат да се чувстваме добре.Добави коментар