Тялото след раждането

107
Тялото след раждането

Какво се случва с корема ви

По време на бременността коремните ви мускули се разтягат до около 60 см. Въпреки че веднага след раждането това разтягане отпада, за да се възстановят силата и еластичността си, коремните мускули се нуждаят от време и работа от ваша страна.

Матката

Свиването й започва веднага след раждането и може да е болезнено в първите няколко дни. Матката окончателно възвръща нормалните си размери за около 6 седмици.

Кърменето

Кърменето е особено полезно и за майчиното тяло – не само за бебето. По време на кърмене организмът ви изгаря много излишните калории, натрупани по време на бременността. Реалистичното време за възстановяване на предишнито ви тегло е не по-малко от девет месеца след раждането. Диета по време на кърмене не е за препоръчване, което означава, че ви остава засилената физическа активност. Това обикновено съвсем не е проблем предвид грижите около новороденото.

Мускулите

Коремните мускули имат нужда от време, за да заздравеят и да се възстановят след раждането (познатото като „прибиране” на корема). Упражнения за таза може и да подпомогнат този процес, но не бива да се претоварвате. Особено след цезарово сечение, упражнения за корем може да започнете не по-рано от 10 седмици след раждането.Коментари

Коментар: 2

1zqjmn'"(){}:/1zqjmn;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар