Цяла България събира капачки

100
Цяла България събира капачки

Обикновени пластмасови капачки от непотребни бутилки могат да помогнат на хора в неравностойно положение

Обикновени пластмасови капачки от непотребни бутилки могат да помогнат на хора в неравностойно положение. Как - като се рециклират, а получените пари се насочат към най-нуждаещите се. Инициативата е на група доброволци, и започва от социалната мрежа Facebook преди около 3 месеца. Ентусиастите продължават и у нас идеята на международната благотворителна инициатива World Cap Project, която тръгва от Косово и Турция.

Инициативата Bulgaria Cap Project се е зародила спонтанно, между приятели. За разлика от международния й аналог, където със събраните средства се закупуват инвалидни колички, при нас парите ще се даряват безвъзмездно на най-нуждаещите се. У нас инвалидните колички се осигуряват безплатно.

"Мислим да направим една банкова сметка, където влизат парите, и вече което дете или човек, ако имат нужда от нещо, ние ще го осигурим, и това ще става поетапно", каза Георги Монов, координатор на кампанията, цитиран от БНТ. Организаторите още не са търсили хора, на които да помогнат, защото не са били сигурни в успеха на инициативата. Тя обаче върви добре. Вече има и фирма, която се е съгласила да рециклира капачките безплатно.

"В тази ситуация, която е в България в момента, от тези средства имат нужда най-бедните, защото, не дай си, Боже, да ти се случи нещо, става страшно! При нас ситуацията е такава, че изхвърля всички, които не могат да оцелеят", посочи Александър Величков, управител на фирма за рециклиране. Не липсват и други съпричастни. Сред тях е и БНТ. А фен клубът на футболния отбор "Левски"-София от месец е ангажиран с инициативата и събира капачки в рекламния си магазин.

"Има идея на стадион "Георги Аспарухов" да се сложат съдове пред входовете на стадиона, и мисля, че и там ще направим тази организация да съберем колкото се може повече капачки", разкри Владимир Владимиров, председател на Националния клуб на привържениците на ПФК "Левски".

Хора от цяла България вече реално се интересуват от кампанията, изпращат и капачки. Скоро организаторите ще публикуват в интернет и карта на местата, където желаещите могат да предават събраните капачки.Коментари

Коментар: 3

Тази вечер има концерт, на който ще се изхвърлчт много капачки, ако може някой да се свърже с организаторите ще бъде много добре... ;)

Коментар: 2

Hubava e ideiata , dori strahotna! Stiga samo da se podpomagat naistina nujdaestite se, a ne ciganite!!!

Коментар: 1

да бяхте посочили къде можем да изпратим, за да подпомогнем инициативата


  • 1

Добави коментар