Цветовете за банята

174
Цветовете за банята

Няколко идеи

Банята отдавна не е помещение, в което хората се отбиват за минути и бързат да излязат. Не е необходимо да пренебрегвате банята си, даже тя да не е твърде голяма.

Използвайте ярки и наситени тонове, за да я обзаведете и да създадете настроение. Вижте няколко страхотни цветови съчетания за баня, представени от woman.bg, които можете да използвате в дома си.

1. Лайм, пясъчно и кремавоТози жълто-зелен тон действа освежаващо, но, в съчетание с успокояващите бежови оттенъци, създава хармоничен интериор. Основно са използвани пясъчно и кремаво, а зеленото е употребено като акцент заради яркия му характер. Кремавите тоалетни шкафчета подчертават свежестта на стените с огледалата и координират с текстурните плочки върху пода и ваната.

2. Кафяво, бяло и зеленоБанята е разделена на две части – горната е боядисана в тъмнокафяво, а долната е облицована с мрамор. Контрастът е наситен, но не натрапчив, а зелените аксесоари създават ефектни акценти върху неутралните багри. Традиционните детайли в обзавеждането координират с избраните тонове, а зелените акценти обуславят модерните нотки в интериора.

3. Прасковено, бежово и бялоНапластените тонове на прасковено, бежово и наситено кафяво са балансирани от искрящо бяло. Комбинирани са и няколко текстури, които разчупват неутралния интериор. Използвани са основно тоновете на бежово и бяло, а наситените кафеви акценти са поставени много пестеливо.

4. Мляко с какао, ябълково зелено и фуксияЗабавните тонове на розово и зелено създават настроение в банята, а бялото и кафявото са основа на неутрален фон. Добре премерените количества от всеки оттенък създават нестандартен интериор с ярки акценти. Използвани са основно бяло и мляко с какао, а зеленото и розовото са акценти.

5. Портокалово и бялоТрадиционната бяла баня е обзаведена с няколко портокалови аксесоара, които са достатъчни като количество, за да оформят цветни акценти на неутралните стени и под. Минималистичното обзавеждане оформя практично помещение, което изглежда просторно и светло. Ненатрапчив детайл е искрящо бялата ламперия, която се отличава текстурно от боядисаните в бяло стени.

6. Еспресо, сливово и бялоСъвременният интериор на банята съчетава тъмни и светли оттенъци, за да оформи приятен за окото контраст. Тоновете с цвят на еспресо и слива почти преливат един в друг, а хармоничните бели оттенъци създават отграничения и подчертават наситения характер на нюансите в банята.

Контрастът между белите акценти и сливовите стени е нестандартен за банята, тъй като тези помещения обикновено се обзавеждат в бяло и сиво. За да не изглежда стаята твърде мрачна, просторният интериор разполага с огромен прозорец и огледала, които улавят светлината от прозореца и я отразяват из цялата стая.

7. Зелено и светлосиньоСвежите тонове в банята създават настроение, а изобилната естествена светлина от прозореца се отразява в искрящо бялата мивка, стени и под. Морскосинята облицовка над ваната подчертава сините акценти в банята, а свежо зелената завеса за баня създава акцент. Така традиционното обзавеждане е допълнено с не много скъпи акценти в ярки багри, които оформят неговия характер.Добави коментар