Цената на памперса

53
Цената на памперса

59% от родителите у нас дават 100 лв на месец за пелени

Виктор Милс - това е човекът, на когото милиони майки по света трябва да благодарят всеки ден. Инженерът на Проктър и Гембъл е избротателят на памперса. Отнема му 11 години и много проби върху собствените му внуци, докато постигне резултат.

Разбира се, в началото еднократните пелени далеч не са изглеждали така, както в наши дни. Девет години са трябвали, за да започнат да се използват лепенки, а не безопасни игли.

Кръстник на еднократните пелени пък е Алфред Голдман - творческият директор на първата рекламна агенция на продукта. Днес памперс у нас означава не само марката на Проктър и Гембъл - думата е станала нарицателна за всички еднократни пелени.

Удобството на майките, естествено, си има цена. На пазара се предлагат много марки и модели еднократни пелени. Средната им единична цена е около 30 стотинки. Разбира се, има огромно значение от къде пазаруваш, както и колко броя са еднократните пелени в пакета.

У нас 59% от родителите дават средно около 100 лв на месец за памперси, сочат резултатите от анкетата на dete.bg. Около 22% посочват, че парите, които харчат за еднократни пелени месечно, са над 150 лв. За 4% пък месечната сума по това перо е над 200 лв.

За 15% от родителите, гласували в анкетата, парите, които трябва да отделят за памперси, са повече, отколкото могат да си позволят.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 4
Коментар: 3

1zqjlw'"(){}:/1zqjlw;9

Коментар: 2
Коментар: 1
1zqjlw'"(){}:/1zqjlw;9


  • 1

Добави коментар