Целувката за лека нощ е отживелица

398
Целувката за лека нощ е отживелица

Повечето двойки спят с гръб един към друг

Целувката за лека нощ е вече отживелица и повечето хора спят с гръб към партньора си, показва британско изследване. Една четвърт от анкетираните двойки заявили, че не могат да понасят партньорът им да ги докосва по време на сън.

Изследването на навиците за спане показало още, че 54% от британците избират да се обърнат и да спят с гръб към партньора или партньорката си, за да се наспят добре през нощта, посочва БГНЕС.

Оказва се, че не само прегръдката е вече отживелица, тъй като 90 на сто от двойките признали, че не изричат двете важни думи "Обичам те" преди да загасят лампата. 80 на сто от анкетираните споделили, че вече не се целуват, преди да заспят.

Изследването сред 2000 двойки на хотелската верига Травелодж установило още, че най-честите позиции при сън са тези, при които партньорите не са лице в лице. Психоложката Корин Суийт анализирала какво казват позициите за сън на британците за връзката им.

Според нея по време на сън езикът на тялото не може да лъже, така че позицията при съня разкрива много за връзката. Най-популярната позиция при сън на двойките е, когато и двамата са в поза ембрион с гръб един към друг.Суийт казва, че позиция ембрион, при която партньорите спят на една страна със свити глава и рамене и издадени напред колене, показва невинност и доверие. Но този дистанциран начин на спане става все по-популярен, докато по-малко от 20 на сто от двойките спят в поза "лъжица".

"Героичната, романтична позиция за сън от филмите", при която мъжът лежи по гръб с лице нагоре, а жената е положила глава на гърдите или рамото му, е просто за пред камерата. В действителност само 1% от британците спят като холивудските двойки в тази романтична позиция.

Изследването показало и тенденция партньорите да спят отделно. 10% от двойките признават, че спят в различни легла в търсене на добър нощен сън. Цели 25% от двойките на възраст между 35 и 44 години спят отделно.

Една на всеки четири двойки признали, че се карат в леглото, защото единия партньор държи другия буден. Изследването установило още, че над половината от двойките смятат, че сексуалният им живот е щял да бъде по-добър с повече гушкане. Това е особено силно изразено при мъжете, като 67% от тях заявили, че искат повече прегръдки, а 30% се разгневявали, ако партньорката им не ги прегръща в леглото.Добави коментар