Тризнаци в България

243
Тризнаци в България

Как се гледат три деца с майчинство за едно?

Родители на тризнаци от родопския град Неделино изнемогват в отглеждането на едногодишните момиченца. Нуждата от тройни грижи принудили баща им да се върне от дългогодишен гурбет, но така останал без работа. От тогава петчленното семейство разчита на доходи единствено от майчинството за едното дете.

Смях и плач в тройна доза. Щастие, грижи, тревоги и разходи отново умножени по три. Всеки ден смяна на 30 памперса. Такава е атмосферата в дома на единствените тризнаци в община Неделино.

Майката получава майчинство само за едно от децата, предаде Нова телевизия. Така от година насам лишенията в дома на семейството са ежедневни. За да осигурят необходимото на децата си, основното меню на родителите се състои от картофи, които произвеждат сами.

Огромните грижи за децата принудили бащата да се завърне от София, където работел като строител. В Неделино и до днес работа за него няма. Убедени са, че въпреки лишенията, ще успеят да осигурят щастливо детство на децата си.

Не са убедени обаче дали ще продължат да ги отглеждат и възпитават в държавата, в която от всяка институция получавали един отговор - оправяйте се сами.Добави коментар