Три части от тялото, които показват, че остаряваме

536
Три части от тялото, които показват, че остаряваме

Кожата на деколтето, устните и около очите са първите места, които показват признаци на стареене на кожата, тъй като тя е тънка на тези места и няма слоеве за „съхранение“ на активните съставки

Кожата на деколтето, устните и около очите са първите места, които показват признаци на стареене на кожата, тъй като тя е тънка на тези места и няма слоеве за „съхранение“ на активните съставки.

По време на ежедневната грижа обръщаме най-много внимание на лицето, докато кожата на деколтето често се забравя. „В зоната на деколтето кожата е доста тънка и хората я пренебрегват, особено когато става въпрос за грижа и защита от слънцето“, коментира дерматологът Шерин Идрис.

Втората област са устните, които се дехидратират сами с възрастта и могат да открият първите признаци на стареене на кожата. „Кожата на устните с възрастта губи процента на церамид, колаген, еластин и хиалуронова киселина. Това означава, че като цяло обемът на устните е намален, а кожата е по-чувствителна поради загубата на влага“, казва дерматологът.

Третата област са очите или кожата около тях. Първите разкриват как сме спали, дали се грижим за тази част на лицето, дали пием много вода и дали прекарваме много време на чист въздух. Кожата под очите е най-тънката по лицето и няма слоеве, в които да се „съхраняват“ запаси или влага, посочва БГНЕС.

Добави коментар