Третата година е критична

253
Третата година е критична

Кризата в семейния живот започва тогава

Преди експертите предупреждаваха семейните двойки да са много внимателни във взаимоотношенията си на седмата година от брака, тъй като тя е повратна. Нови проучвания обаче доказват, че разбирателството между съпрузите може да трае много по-кратко.

Кризата в семейния живот не започва на седмата година, както се вярваше досега, а на третата. Почти пет пъти повече двойки се разделят след тригодишно съжителство, сочат осъвременените данни, цитирани от БГНЕС.

Основните пречки за дълъг и щастлив брак са кариерата и децата, както и променящия се баланс на силите между мъжете и жените. Статистиката сочи, че 21% от двойките се разделят между втората и четвъртта година. 12 на сто прекратяват отношенията си още след първата година от брака. Едва 3% издържат до седмата година.

Само 1/3 от двойките смятат, че децата са засилили връзката помежду им. Четирима на всеки петима анкетирани казват, че връзката им се е разпаднала заради умората, а много хора въобще не намират време един за друг.

15% споделят, че не прекарват и час само двамата, особено след раждането на дете. 14% отделят време само за една романтична вечер в годината. Проучването показва още, че в наши дни здраво семейство се изгражда много по-трудно, отколкото преди едно поколение.Добави коментар