Трафикът на бебета

57
Трафикът на бебета

Колко струват децата ни?

През последните години трафикът на бебета в България се превърна в мащабна индустрия на подземния свят. Децата са продавани с цел осиновяване, за отнемане на жизненоважни органи с цел трансплантация, добре платена от богати клиенти, или се оказват в ръцете на педофили.

Третият вид случаи са тези, при които се създават така наречените "ферми за деца" в чужбина, където българчета са обучавани да крадат или просят. Според официални данни цената, която се плаща за покупка на новородено, е между 14 000 и 20 000 евро за момиченце и между 18 000 и 24 000 евро за момченце.

Според международни изследвания дете, продадено за органи, може да достигне до сумата над 100 000 долара. Според институциите най-рисковите зони в България са Варненския, Бургаския и Ямболския региони, където в началото на годината органите на МВР разбиха българо-гръцки канал за трафик на бебета.

Спецакция "Бебетата" успя да спаси пеленаче от мрежата на международна банда за трафик на новородени, припомня Нова телевизия. Жертвите на този канал са били около 20 жени, някои от които са продали по две деца.

Те са склонявани да раждат в Гърция и да продават децата си срещу обещание за 2500 евро, ако се съгласят да дадат отрочетата си за осиновяване в гръцки семейства.Добави коментар